23.4.14

Punjena jaja / Deviled eggs

Please scroll down for the recipe in English

Moj pokušaj farbanja jaja se ispostavio kao epic fail. A baš sam bila entuzijastična. Kod kuće se nekako nisam nikad previše primala na te običaje i porodične delatnosti, al sad kad živim sama nekako mi je baš bila gušt da sve to uradim i proslavim svoj prvi samostalni Uskrs. Imala sam velike planove. Kupila sam jaja, pripremila se da pravim sopstveni ukrasni stalak za ista na kome sam odlučila da uradim jedan lep dekupaž. Čak sam skuvala i svoj environmentally friendly lepak od brašna i vode, iseckala salvete, ofarbala kutiju od jaja i pripremila je za ukrašavanje, skuvala jaja...i... počeo je da me boli stomak i na tome se sve završilo. Skuvana jaja su ostala samo skuvana i završila u frižideru.


18.4.14

Gužvara od kozjeg sira i blitve

Moja prva pita, ikad. A trebalo je puno hrabrosti jer su moji mama i tata opšte priznati šampioni u pravljenju pita. Nekako je postojao pritisak. Ipak sam ja direktni potomak tih pitovno kvalitetnih gena. Trebalo je dokazati da iver ne pada daleko od klade. I znate šta, mislim da sam uspela:)
 

Odlučila sam se za gužvaru zbog linije manjeg otpora priznajem. Kontala sam da tu apsolutno ništa ne može da krene naopako, a i ja brate slatki, mnogo volim da uprljam ruke kad kuvam, pa mi je to umakanje i slaganje bilo uživancija. A i uvek mi je draže da pojedem tako nešto zgužvano i neuredno složeno :)

16.4.14

Posebni kakao keksići / Very special cocoa cookies

Please scroll down for the recipe in English

Stvarno ne znam kako da nazovem ovaj post. S jedne strane ovo je super jednostavan i po sastojcima vrlo običan keks. A sa druge strane njegov ukus je toliko poseban i fantastično elegantan. Ne znam, sve što mogu da uradim jeste da najtoplije i najiskrenije preporučim da ih probate i da pri tome kupite jak i kvalitetan kakao, jer je on on apsolutno presudan za celu priču. Ja kakao kupujem u Biošpajzu jer oni imaju  neki prefantastični Ganex kakao uvezen iz Gane.


Recept sam preuzela od svoje super talentovane drugarice i napravila minimalne promene.