22.9.14

Kolutici od luka iz rerne / OMG baked onion rings

Please scroll down for the recipe in English
Posle cele avanture sa prezlama i pravljenja svega sem kolutića luka, napokon su došli na red. Al znate šta, vredelo je čekanja, jer sam uspela da iskopam toliko dobar recept da sam ostala bukvalno u šoku. A pritom je iz rerne - dakle dijetalno :) Ja sam pokušala da eksperimentišem sa crvenim lukom, ali sam zaključila da ipak postoji razlog što se koristi beli. Onu bude slađi i sočniji, ali samo napred koristite ono što imate, svakako neće biti loše :)



16.9.14

Rolnice sa breskvama i karamelom / Peach butterscotch rolls

Please scroll down for the recipe in English
Opet izmišljam toplu vodu. Hoću da pravim rolnice sa cimetom samo da nemaju cimet nego breskve i da ne budu prelivene prelivom od krem sira nego karamelom. Znači hoću to isto kao što sam videla samo da bude potpuno drugačije. Ali iskreno, malo sam i ponosna na tu svoju osobinu. Vrlo često, ne uvek, ali često, ispadne baš baš baš jako dobro. I ja istripujem da sam car univerzuma. I onda to guglujem i shvatim da su to pre mene napravili otprilike svi. Al nema veze, meni je i dalje drago :)

O ovom receptu nema puno priče, mislim da je sve jasno. Karamelizovane breskve i karamela. Tačka.
Ima jednu jedinu manu, što sam ga pravila u hodu lupajući i izmišljajući količine tako da ću samo vama za ljubav proći kroz za mene najveće muke i pokušati sve da prebacim u brojke. 
Uživajte :)

 

12.9.14

Baba ganoush


Please scroll down for the recipe in English 
Deo priče možda znate. Bila je nedelja, probudila sam se sa željom da kuvam - dugo nisam, onako lepo, za blog, ne za preživljavanje. Imam dzakče divnih baš domaćih crvenih lukića. Jedu mi se onion rings. Znam da se inače prave od onog belog crnog luka, verovatno s razlogom, al mi fora da probam. Nemam prezle. Idem u prodavnicu.

Pola sata kasnije, ja sam na pijaci, jedno 20 minuta dalje od prodavnice, punim već petu kesu i krećem kući. Bez prezli naravno. Naiđem na preslatke male bele patlidžančiće. Moram vala i to da uzmem, taman šesta kesa za ravnotežu.