17.10.14

15 minuta hleb / 15 minutes bread

Please scroll down for the recipe in English
Otkad sam otkrila čari domaćeg hleba jako teško podležem kupovnom osim ako nije baš baš fin i zdrav, ili osim ako sam ja baš baš baš gladna. 
Ovo je bio jedan ultra haotičan dan, ja sam bukvalno imala 15 minuta i bila beskonačno gladna. Trknula sam do Sanjinog bloga znajući da ona ima veliku strast prema domaćem pecivu i našla baš šta sam tražila. Recept sam malo izokrenula za svoje potrebe.


4.10.14

Tang Zhong starter

Da li ste čuli za Tang Zhong starter? To je smesa koja se dodaje u testo za dobijanje fantastičnog hleba koji je ne samo mekan, vrlo vazdušast (a bez dodavanja bilo kakvih aditiva) nego može da traje mnogo duže od hleba u koji se ne dodaje. Kažu da hleb ostaje svež celih 5 dana. Doduše ovaj koji sam ja pravila je bio toliko ukusan da je istrajao jedno popodne :)