1.11.13

Homemade cini minis

Please scroll down for the recipe in English

Domaćinska verzije mojih omiljenih pahuljica:) Ok kontam da nije mnogo zdravija, ali ipak pruža posebno zadovoljstvo napraviti svoju verziju neke voljene namirnice.



Sastojci:

  • 250 gr lisnatog testa
  • kristal šećer
  • cimet
  • mleko

Razvucite lisnato testo u pravogaonih razmera 30 sa 40 cm otprilike. Podlogu možete da pobrašnite ili pospete šećerom u prahu. Ja sam radila sa brašnom jer se koristi dosta šećera svakako. Pospite šaku  šećera i obilno pospite cimetom i pređite oklagijom da se šećer utisne u testo. Ponovite isto sa druge strane.

Isecite po dužini na trakice širine 5 cm otprilike. Urolajte svaku trakicu po dužini. Ostavite jednu, a ostale stavite u frižider. Secite urolanu trakicu oštrim nožem na pužiće širine oko 1 cm, pa ih na gomilici šećera dlanom stisnite sa obe strane, da se istanje i oblože šećerom. Slažite na pleh prekriven papirom za pečenje. Dajte im malo prostora jer će narasti. Nastavite ovako i sa preostalim rolnicama.

Pecite 15ak minuta, dok ne porumene u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ubacite u činiju mleka i uživajte.

Prijatno:)

Homemade cini minis


Ingredients

  • 1 sheet of puff pastry
  • sugar
  • cinnamon
  • milk
Roll out the softened puff pastry to a square which is about 2,5 mm thick. Take a handful of sugar and sprinke it evenly over the dough. Repeat the same with cinnamon. Turn the pastry over and do same on this side. Cut it into 5 cm wide strips lengtwise. Roll the longer side of the strips. Put all strips but one into the fridge and cut the one with a short knife into1cm wide pieces, pressing each piece into a stack of sugar on each side. Press it with your palm. Arrange them in a baking tray lined with baking paper, giving them a bit of space in between so they can spread during baking. Bake for about 15 minutes in an over preheated to 180 degrees.

Dip them into a bowl of milk and..

Enjoy:)

No comments:

Post a Comment