Please scroll down for the recipe in English
Domaćinska verzije mojih omiljenih pahuljica:) Ok kontam da nije mnogo zdravija, ali ipak pruža posebno zadovoljstvo napraviti svoju verziju neke voljene namirnice.
Sastojci:
- 250 gr lisnatog testa
- kristal šećer
- cimet
- mleko
Razvucite lisnato testo u pravogaonih razmera 30 sa 40 cm otprilike.
Podlogu možete da pobrašnite ili pospete šećerom u prahu. Ja sam radila
sa brašnom jer se koristi dosta šećera svakako. Pospite šaku
šećera i obilno pospite cimetom i pređite oklagijom da se šećer utisne u
testo. Ponovite isto sa druge strane.
Isecite po dužini na trakice širine 5 cm otprilike. Urolajte svaku trakicu po dužini. Ostavite jednu, a ostale stavite u frižider. Secite urolanu trakicu oštrim nožem na pužiće širine oko 1 cm, pa ih na gomilici šećera dlanom stisnite sa obe strane, da se istanje i oblože šećerom. Slažite na pleh prekriven papirom za pečenje. Dajte im malo prostora jer će narasti. Nastavite ovako i sa preostalim rolnicama.
Pecite 15ak minuta, dok ne porumene u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ubacite u činiju mleka i uživajte.
Prijatno:)
Homemade cini minis
Ingredients
- 1 sheet of puff pastry
- sugar
- cinnamon
- milk
Roll out the softened puff pastry to a square which is about 2,5 mm thick. Take a handful of sugar and sprinke it evenly over the dough. Repeat the same with cinnamon. Turn the pastry over and do same on this side. Cut it into 5 cm wide strips lengtwise. Roll the longer side of the strips. Put all strips but one into the fridge and cut the one with a short knife into1cm wide pieces, pressing each piece into a stack of sugar on each side. Press it with your palm. Arrange them in a baking tray lined with baking paper, giving them a bit of space in between so they can spread during baking. Bake for about 15 minutes in an over preheated to 180 degrees.
Dip them into a bowl of milk and..
Enjoy:)
No comments:
Post a Comment