29.10.13

Potaž od bundeve i jabuke / Pumpkin and apple potage

Please scroll down for the recipe in English

Ja ne bi bila ja da ne dodam nešto u nešto. Ne da đavo mira. Ma ne bi ja, nego stajale mi one baka Dušine
jabuke, greota, a i mislim da sam možda nekad negde videla da se jabuke stavljaju u supu..ma mora da jesam. Sve u svemu ispalo je super, jabuke daju blagu reskost i kiselkastost i malo drugačiji šmek bundevi. A definitivno kul način da kamuflirate jabuku za klince. Ako uopšte hoće da jedu supu. I to od bundeve. Dakle, lupam :)



Sastojci:  za 4 osobe


  • 1 kg bundeve
  • 4 jabuke
  • so
  • biber
  • 1 kašičica žalfije
  • maslinovo ulje

Jabuku i bundevu oljuštiti i iseckati na komadiće slične veličine. Staviti u šerpu i preliti vodom, tek toliko da pokrije komadiće i poklopiti i ostaviti da se krčka. Kada bundeva krene da se raspada isključite vatru i izpasirajte štapnim mikserom. Ukoliko vam se čini previše retko, prokrčkajte još malo da voda ispari. Dodajte žalfiju i so i biber po ukusu. U svaki tanjir pre serviranja dodajte 1 kašičicu dobrog maslinovog ulja.

Prijatno:)

Pumpkin and apple potage

Ingredients:


  • 1 kg of pumpkin
  • 4 apples
  • salt 
  • pepper
  • 1 teaspoon of sage
  • olive oil

Peel and slice the pumpkin and the apple to similar sized pieces. Put into a pot and cover with water. With a lid on, boil on medium heat until the pumpkin starts falling apart. Turn the heat off and puree with a hand blender. If it seems too thin, boil for a few more minutes for the liquid to evaporate. Add the sage and salt and pepper to taste. Add a teaspoon of olive oil to each plate before serving.

Enjoy:)

2 comments: