Please scroll down for the recipe in English
Ja ne bi bila ja da ne dodam nešto u nešto. Ne da đavo mira. Ma ne bi ja, nego stajale mi one baka Dušine
jabuke, greota, a i mislim da sam možda nekad negde videla da se jabuke stavljaju u supu..ma mora da jesam. Sve u svemu ispalo je super, jabuke daju blagu reskost i kiselkastost i malo drugačiji šmek bundevi. A definitivno kul način da kamuflirate jabuku za klince. Ako uopšte hoće da jedu supu. I to od bundeve. Dakle, lupam :)
Sastojci: za 4 osobe
- 1 kg bundeve
- 4 jabuke
- so
- biber
- 1 kašičica žalfije
- maslinovo ulje
Jabuku i bundevu oljuštiti i iseckati na komadiće slične veličine. Staviti u šerpu i preliti vodom, tek toliko da pokrije komadiće i poklopiti i ostaviti da se krčka. Kada bundeva krene da se raspada isključite vatru i izpasirajte štapnim mikserom. Ukoliko vam se čini previše retko, prokrčkajte još malo da voda ispari. Dodajte žalfiju i so i biber po ukusu. U svaki tanjir pre serviranja dodajte 1 kašičicu dobrog maslinovog ulja.
Prijatno:)
Pumpkin and apple potage
Ingredients:
- 1 kg of pumpkin
- 4 apples
- salt
- pepper
- 1 teaspoon of sage
- olive oil
Peel and slice the pumpkin and the apple to similar sized pieces. Put into a pot and cover with water. With a lid on, boil on medium heat until the pumpkin starts falling apart. Turn the heat off and puree with a hand blender. If it seems too thin, boil for a few more minutes for the liquid to evaporate. Add the sage and salt and pepper to taste. Add a teaspoon of olive oil to each plate before serving.
Enjoy:)
Sviđa mi se dodatak jabuke... Što da ne... :)
ReplyDeleteI ja kažem:)
ReplyDelete