Da li volite kikiriki puter? Ja ga obožavam. Naročito otkako sam ga probala u Africi. Da li ste znali da oni svoj kikiriki puter zaslađuju? To mu da potpuno drugačiji šmek i tu sam se konačno i definitivno zaljubila u njega. Ovaj puter od lešnika je kao fensi, elegantna i suptilna verzija kikiriki putera. Kao kikiriki puter koga su roditelji poslali na školovanje u inostranstvo, koji se oblači u Parizu i Milanu i letuje na Kubi i Havajima.
'Leba, džema, putera nikad nije bilo ukusnije i prefinjenije.
Pre nekih 10ak danas sam bila kod jedne devojčice koju učim engleski. Oni žive malo dalje od centra i imaju divnu, ogromnu baštu sa najrazličitijim biljčicama. Baka te devojčice i ja se jako volimo i često razmenjujemo recepte i tu i tamo mi ona ćušne nešto iz te baštice. Ovaj put su to bili lešnici. Jako posebni, prelepi i preukusni lešnici.
Koristite u kolačima, pralinama, kao namaz umesto putera, dodajte par kašika meda i kakaa kako biste dobili domaću, zdravu nutelu:)
Prijatno:)
'Leba, džema, putera nikad nije bilo ukusnije i prefinjenije.
Pre nekih 10ak danas sam bila kod jedne devojčice koju učim engleski. Oni žive malo dalje od centra i imaju divnu, ogromnu baštu sa najrazličitijim biljčicama. Baka te devojčice i ja se jako volimo i često razmenjujemo recepte i tu i tamo mi ona ćušne nešto iz te baštice. Ovaj put su to bili lešnici. Jako posebni, prelepi i preukusni lešnici.
Sastojci:
- Sirovi lešnik (količina po želji. Za jednu teglu potrebno je oko 400gr)
Koristite u kolačima, pralinama, kao namaz umesto putera, dodajte par kašika meda i kakaa kako biste dobili domaću, zdravu nutelu:)
Prijatno:)
Nikad nisam čula da se od lješnjaka radi namaz. Jako zanimljiavo
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteHm, koliko znam ne sme da se stavi u svaki blender, mora da ima odgovarajuće parametre, ako je blender malo slabiji, da li sme prvo da se samelje u ručnom mlinu pa da se ubaci onda?
ReplyDeleteJa imam blender Vox ms 6008 (800w), u njega mislim sigurno ne može celo zrno, samo da li da li zna neko da li sme prethodno ručno mleveno? Mi bi ovo da uradimo sa orasima.
ReplyDelete