16.10.13

Čips od kelja / kale chips with a twist

Please scroll down for the recipe in English

Još jedna super interesantna i super zdrava grickalica:)

Ovaj recept je poslužio i kao moja ulaznica za igricu Ajme, koliko nas je. Domaćica je Nataša, a tema igrice susam.

Sastojci:

  • 3-4 lista kelja
  • 3 kašike susamovog ili maslinovog ulja
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašike susama

Operite listiće kelja i ostavite da se potpuno osuše. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U većoj posudi pomešajte ulje, soja sos i susam i tu prebacite listiće kelja iscepkane na komadiće. Dobro promešajte da se ulje lepo rasporedi i da svaki listić bude prekriven. Poređajte po plehu prekrivenom sa papirom za pečenje i stavite u rernu na 7-8 minuta. Vreme pečenja zavisi od rerne, tako da je najbolje da povremeno proveravate dokle je čips stigao sa pečenjem. Gotov je kada su ivice hrskave, a unutrašnjost i dalje malo mekana.

Prijatno:)

Kale chips with a twist

Ingrediendts

  • 3-4 kale leaves
  • 3 tbsp of sesame or olive oil
  • 1 tbsp of light soy sauce
  • 2 tbsp of sesame

Wash the kale leaves and let them dry thoroughly. Heat up the oven to 350 degrees F. Mix the oil, soy sauce and sesame in a large bowl and add the kale leaves torn into small pieces. Mix it up and get every leave covered in the oil mixture. Cover a baking tray with baking paper and arrange the kale pieces. You can put multiple baking trays into the oven. Let them bake for about 7 mins. The duration really depends on the oven, so it would be best to check the progress every now and then. When the edges are crispy and the middle still a bit soft, they're done.

Enjoy:)

7 comments:

  1. O, kako neobična grickalica:) Jako fina ideja...

    ReplyDelete
  2. Vau! Skroz ludo i neobično!!! :)

    ReplyDelete
  3. E, kod tebe uvek nešto neobično...nikad mi ne bi na pamet palo da može...

    ReplyDelete
  4. Baš je fora, moglo bi se posuti i po krem juhi od kelja.

    ReplyDelete
  5. Anonymous20/4/14

    Radila sam ga super je!, Mary1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas mi je drago, hvala na isprobavanju :)

      Delete