Please scroll down for the recipe in English
Još jedna super interesantna i super zdrava grickalica:)
Sastojci:
- 3-4 lista kelja
- 3 kašike susamovog ili maslinovog ulja
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašike susama
Operite listiće kelja i ostavite da se potpuno osuše. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U većoj posudi pomešajte ulje, soja sos i susam i tu prebacite listiće kelja iscepkane na komadiće. Dobro promešajte da se ulje lepo rasporedi i da svaki listić bude prekriven. Poređajte po plehu prekrivenom sa papirom za pečenje i stavite u rernu na 7-8 minuta. Vreme pečenja zavisi od rerne, tako da je najbolje da povremeno proveravate dokle je čips stigao sa pečenjem. Gotov je kada su ivice hrskave, a unutrašnjost i dalje malo mekana.
Prijatno:)
Kale chips with a twist
Ingrediendts
- 3-4 kale leaves
- 3 tbsp of sesame or olive oil
- 1 tbsp of light soy sauce
- 2 tbsp of sesame
Wash the kale leaves and let them dry thoroughly. Heat up the oven to 350 degrees F. Mix the oil, soy sauce and sesame in a large bowl and add the kale leaves torn into small pieces. Mix it up and get every leave covered in the oil mixture. Cover a baking tray with baking paper and arrange the kale pieces. You can put multiple baking trays into the oven. Let them bake for about 7 mins. The duration really depends on the oven, so it would be best to check the progress every now and then. When the edges are crispy and the middle still a bit soft, they're done.
Enjoy:)
O, kako neobična grickalica:) Jako fina ideja...
ReplyDeleteVau! Skroz ludo i neobično!!! :)
ReplyDeleteE, kod tebe uvek nešto neobično...nikad mi ne bi na pamet palo da može...
ReplyDeleteBaš je fora, moglo bi se posuti i po krem juhi od kelja.
ReplyDeletesuper ideja :)
DeleteRadila sam ga super je!, Mary1
ReplyDeleteBas mi je drago, hvala na isprobavanju :)
Delete