Divna blaga turšija koja daje novo ruho ovoj dragoj biljčici.
Sastojci: za 4 tegle
- 1 kg zelenog paradajza
- 1 l vode
- 100ml belog sirćeta
- 2 kašike soli
- 10 ravnih hašika šećera
- 2 kašike semena slačice
- 1 kašika bibera u zrnu
- 4 čena belog luka
- po želji 4 čili papričice
Paradajz operite i idecite na krugove debele pola santimetra i te krugove prepolovite. Poređajte u sterilisane tegle, stavite u svaku teglu po jedan čen belog luka i 1 papričicu. Prokuvajte vodu, so i šečer. Kada provrsi skinite sa vatre i dodajte sirće, slačicu i biber. Zalijte paradajz sa toplom mešavinom sirćeta, zatvorite i ušuškajte u krpe i pustite da se lagano hladi. Čim se ohladi spremna je za jelo.
Prijatno:)
No comments:
Post a Comment