30.9.13

Turšija od zelenog paradajza

Divna blaga turšija koja daje novo ruho ovoj dragoj biljčici.




Sastojci: za 4 tegle

  • 1 kg zelenog paradajza
  • 1 l vode
  • 100ml belog sirćeta
  • 2 kašike soli
  • 10 ravnih hašika šećera
  • 2 kašike semena slačice
  • 1 kašika bibera u zrnu 
  • 4 čena belog luka
  •  po želji 4 čili papričice
Paradajz operite i idecite na krugove debele pola santimetra i te krugove prepolovite. Poređajte u sterilisane tegle, stavite u svaku teglu po jedan čen belog luka i 1 papričicu. Prokuvajte vodu, so i šečer. Kada provrsi skinite sa vatre i dodajte sirće, slačicu i biber. Zalijte paradajz sa toplom mešavinom sirćeta, zatvorite i ušuškajte u krpe i pustite da se lagano hladi. Čim se ohladi spremna je za jelo.

Prijatno:)

No comments:

Post a Comment