18.11.13

Snickers cupcakes

Please scroll down for the recipe in English

Sve je počelo tako što sam se zaljubila u fotografije kod mile Tamare sa bloga Ave dulcis. Znate šta mi se najviše dopalo, to što tamo na licu mesta mogu da vidim koliko je napredovala, korak po korak, fotografiju po fotografiju, recept po recept i to mi daje motivaciju i želju da se i ja dodatno trudim. Jako sam poželela da učestvujem u darivanju koje je organizovala, ne toliko zbog nagrada već radi valjanog izgovora da provedem vreme kopkajući kroz njen blog:)


Mafini su prelepo sočni i dekadentno čokoladni, ne preslatki. Krem je slankast i bogat. Sve to zajedno daje kombinaciju koja je naterala da ustajem u pola noći i da se iskradam do frižidera:) I znate šta, još su bolji kada odstoje jedan dan u frižideru, što vam daje priliku da se valjano pripremite za neku posebnu večericu ili unapred najavljene goste.

Ja ne bih bila ja da nisam napravila neke izmene, ne zato što je recept loš, nego zato što ne umem da odolim potrebi da umešam svoje prstiće. Za originalni recept skoknite OVDE, a malo izmenjena varijanta je ispod:)

Sastojci (za 12 komada)

Za mafine

  • 60 gr tamne čokolade
  • 125 gr putera
  • 1/2 šolje kakaa
  • 3/4 šolje glatkog brašna
  • 1/2 šolje šećera
  • 2 jaja
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • prstohvat soli 
  • 1 šolja jogurta
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za krem

  • 250 gr maslaca od kikirikija
  • 150 ml slatke pavlake
  • 100gr krem sira
  • (ukoliko slatka pavlaka nije zaslađena dodajte šećera u prahu po ukusu)


Otopite puter na slaboj vatri, sklonite sa šporeta pa dodajte čokoladu izlomljenu na što sitnije delove, ako vas ne mrzi, najbolje izrendanu. Povremeno mešajući sačekajte da se čokolada otopi pa dodajte kakao. U drugoj posudi mikserom umutite jaja, vanilu i šećer dok se ne napravi penasta smesa u kojoj šećer više ne krcka, već se rastopio. Pripremite veću posudu u kojoj ćete praviti testo, pa tu prespite smesu sa čokoladom i lagano dodajte, deo po deo i stalno mešajući smesu sa jajima. U odvojenu posudu prosejte brašno, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo pa naizmenično sipajte deo ove smese i deo jogurta u smesu sa čokoladom dok ih ne istrošite. 

Pripremite pleh za mafine i poređajte u njega papirnate korpice. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Punite korpice smesom tako da je 1/3 ostane prazna. Pecite 20ak minuta. Mafini su gotovi kada kroz centar zabodete čačkalicu i ona izađe čista. Izvadite iz rerne i ostavite da se dobro ohlade, a u međuvremenu napravite krem.

Miskerom umutite slatku pavlaku pa dodajte kikiriki puter i krem sir. Po potrebi dodajte šećera u prahu. Ja sam napravljen krem stavila odmah u dresir kesu i ostavila u frižider na par sati da bude bolji za dekorisanje.
Ukrasite hladne mafine po želji. Ja sam od gore stavila malo rendane čokolade i po koje zrno kikirikija.

Prijatno:)

Snickers cupcakes

Ingredients (yield 12 cupcakes)

For the muffins:

  • 60 gr of dark chocolate
  • 125 gr of butter
  • 1/2 cup of cocoa powder
  • 3/4 cups of flour
  • 1/2 cup of sugar
  • 2 eggs
  • 1 teaspoon of vanilla extract
  • a pinch of salt
  • 1 cup of yoghurt
  • 1/2 teaspoon of baking soda
  • 1 teaspoon of baking powder

For the cream:

  • 250 gr of peanut butter
  • 150 ml of double cream
  • 100gr cream cheese
  • sugar to taste
Melt the butter on low heat, remove it from the stove and add grated chocolate. Mixing occasionally wait until the chocolate melts and then add cocoa powder. In another bowl mix the eggs, the vanilla extract and the sugar until frothy and sugar is completely dissolved. Prepare a larger mixing bowl and pour in the chocolate mixture and slowly add the egg mixture stirring constantly. Sift in the flour, salt, baking soda and baking powder and then add the yoghurt.

Prepare the muffin tray and line it with the muffin cups. Heat the oven to 180 degrees Celsius. Fill the cups with the muffin mixture leaving 1/3 empty. Bake for approximately 20 minutes. The muffins are done when you stick a toothpick into the center and it comes out clean. Let them cool, and in the meantime prepare the cream.
Beat the cream and add peanut butter and cream cheese. If needed add powdered sugar to taste. I put the cream immediately into a decorating bag and let in cool in the fridge for a few hours, so it would behave better when decorating. You can also just spoon on the cream. Use your imagination:) Go crazy:) I sprinkled them with a bit of grate chocolate and a few peanuts.

Enjoy:)

2 comments:

  1. Mmm, jako lepi:) Nisam neki ljubitelj cupcakes-a ali ovaj mi se dopada!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su ovi postali novi omiljeni. Savrseni su:)

      Delete