13.11.14

Palmiers

Please scroll down for the recipe in English
Jel ih se sećate? Mene podsećaju na detinjstvo:) A toliko su ukusni, skoro koliko su i jednostavni za napraviti. Zahtevaju samo  dva sastojka : lisnato testo i šećer. Vau :)



Sastojci:

  • 500 gr lisnatog testa
  • beli šećer

Iskreno ne umem da vam kažem koliko šećera tačno ide, ali šta god uradite ne možete da pogrešite. Recimo da ide oko jedne šolje. Recimo. :)

Otopite testo, pospite radnu površinu sa pola šolje šećera, stavite na nju testo i oklagijom ga istanjite  na 3-4 mm debljine. Ostatak šećera pospite od gore i još malo pređite oklagijom da se šećer spoji sa testom.

Savijte obe strane testa do polovine i onda ponovite tako da sa svake strane dobijete 4 sloja testa. Ukoliko je sa strane preostalo nešto šećera pospite po površini testa i stavite u frižider na pola sata.

U medjuvremenu zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh prekriven papirom za pečenje.

Izdvadite testo iz frižidera i secite ga na komade široke nešto manje od 1 cm. Položite ih na pleh ostavljajući malo mesta izmedju svakog jer će narasti.

Pecite 10 minuta pa ih pažljivo izvadite iz rerne i okrenite i pecite još 10 minuta sa druge strane.

Kada se malo prohlade izvadite iz pleha i poslužite.

Prijatno :)

Palmiers

Ingredients:

  • 500 gr puff pastry, thawed
  • 1 cup white sugar
Preheat the oven to 200 degrees C.

Sprinkle the working surface with 1 cup of sugar and roll the puff pastry on top of it to a square approximately 3-4 mm thick.  Sprinkle the rest of the sugar on top and roll the rolling pin over it and press the sugar into the dough.

Fold the sides of the square towards the center so they go halfway to the middle. Fold them again so the two folds meet exactly at the middle of the dough. Refrigerate for half an hour.
When the dough has cooled slice it into 1 cm thick pieces and place on the baking tray lined with perchament paper.
Bake for 10 minutes, carefully turn them over and bake for another 10.

Enjoy:)

4 comments:

  1. Uvijek fini ja volim staviti u šećer i cimeta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh jeste divni su, mada ja ipak najvise volim kad su sto sliciniji onim kupovnim :)

      Delete