17.10.14

15 minuta hleb / 15 minutes bread

Please scroll down for the recipe in English
Otkad sam otkrila čari domaćeg hleba jako teško podležem kupovnom osim ako nije baš baš fin i zdrav, ili osim ako sam ja baš baš baš gladna. 
Ovo je bio jedan ultra haotičan dan, ja sam bukvalno imala 15 minuta i bila beskonačno gladna. Trknula sam do Sanjinog bloga znajući da ona ima veliku strast prema domaćem pecivu i našla baš šta sam tražila. Recept sam malo izokrenula za svoje potrebe.


Sastojci:

  • 250 gr integralnog brašna
  • 250 gr belog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • 2 kašičice soli
  • 300 ml mlake vode
Zagrejte rernu na 250 stepeni.

Pomešajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Varjačom dobro promešajte da se sjedini. Podelite na 2 dela. Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite testo i oblikujete ga.Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta. Dok korica ne postane čvrsta i braonkasta.

Prijatno :)

15 minute bread

Ingredients:

  • 250 gr wholewheat flour
  • 250 gr all purpose flour
  • 1 packet baking powder (10 gr)
  • 3 tablespoons olive oil
  • 2 teaspoons salt
  • 300 ml lukewarm water
Heat up the oven to 250°C.

Mix together all the dry ingredients, then add the oil, water and honey. With a wooden ladle mix well until it comes together. Divide the dough in two. If needed sprinkle with a bit more flour in order to hangle the dough better. Move it into a baking tray covered with baking paper. Bake for 15 minutes until a nice golden crust forms.

Enjoy:) 

1 comment:

  1. Ajoo odličaaan je :) Pa da, ja stvarno ovožavam brze brašnaste recepte :D

    :*

    ReplyDelete