Sastojci
- 300 gr brašna
- 5 kašika masti (tradicionalno ide mast, ali možete je zameniti sa puterom ili margarinom)
- 2 kašičise praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 šolja tople vode
Prekrijte testo krpom i ostavite ga sat vremena da odmori.
Kada ste spremni da krenete da pečete tortilje, pobrašnite radnu površinu i podelite testo u loptice veličine onih za ping-pong. Počnite da razvijate testo dok ne postane tanko, najtanje što može, do ivice pucanja.
Prebacite tortilje na zagrejan teflonski tiganj, najbolje onaj ravan, za palačinke i pecite dok lagano ne porumeni sa svake strane. Kada ih skinete sa vatre, uvijte ih u krpu kako se ne bi lomile.
Filujte po volji i uzivajte. Ja sam ih čak koristila i kao kore za krempitu i super je :)
Evo par predloga za fil:
Bilo koje povće koje imate u kući propržite na maslinovom ulju gde ste prvo kratko prodinstali crni i beli luk i dodajte sitno seckani paradajz ili paradajz pire.
A može i ovako:
Red tortilje, red sira, red praziluka, red paradajza, red paprika, red pavlake (u koju sam dodala malo limuna, čilija, maslinovog ulja i soli) i opet red tortilje.
Prijatno<3
Kako se ova velika razvucena tortilja onda prilagodi velicini pleha??
ReplyDeleteTesto je elastično tako da se ono sve vreme zapravo skuplja. U svakom slučaju veličinu loptice od testa prilagodite svom tiganju :)
ReplyDeleteHi thankss for posting this
ReplyDelete