Moja verzija Napoleona ili mille feuille, što na francuskom znači hiljadu listova i odnosi se na hiljade slojeva koje u sebi ima lisnato testo. Pa da počnemo:
Sastojci
- 500 gr lisnatog testa
- 2 kašike putera
- 2 kašike šećera
- 2 kašike kakaa
Pa da počnemo.
Zagrejemo rernu na 200 stepeni.
Otpakujemo lisnato testo, (da priznajem koristila sam kupovno) i ostavimo ga oko sat vremena na sobnoj temperaturi. Pospemo brasnom i razvaljamo što je moguće tanje. Potom isečemo na jednake pravugaonike koje položimo na pleh obložen papirom za pečenje. Dooobro ih izbockamo viljuškom. Onda ih premažemo smesom od istopljenog putera, kakaa i šećera koju smo prethodno pripremili. i stavimo u rernu na 14ak minuta dok blago ne porumene. Ako primetitite da testo počinje previše da se naduvava, bocnite ga :)
Ovako izgledaju kad izađu iz rerne:
Napunite kesu za dekokrisanje kremom (ja na primer nisam imala kesu pri ruci i koristila sam običnu kesu za frizider kojoj sam odsekla vrh makazama) i krenite sa ređanjem i filovanjem. Stil i količina su ograničeni samo vašom maštom.
Takođe možete da dodate i neko voće po želji.
Sada ste spremni da impresionirate vaše prijatelje :)
Prijatno <3
No comments:
Post a Comment