E onda sam bila ubeđena da nešto toliko jednostavno, nikako ne može da ima ukus kao ono kupovno. I onda sam ih ispekla, i počela da ih spremam za slikanje, i dok sam ih nameštala pojela sam ceo pleh.Sama. Preukusni su, fini, delikatni, elegantni i imaju ukus detinjstva.
Sastojci
- 250 gr lisnatog testa (oko 15 kolačića)
- 2 šake žutog šećera
- cimet
- 2 šake belog šećera
- 1 kašika putera
Onda počnite da uvijate testo,po širini, do pola sa obe ostrane, dok se uvijene strane ne sretnu u sredini. Ostavite ovako uvijeno testo 20ak min u frizideru.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje.
Izvadite rolnicu iz frižider i oštrim nožem secite na komade širine 1 cm.
Pospite šaku belog šećera na radnu površinu i postavite svaki kolačić tu i malo ga spljoštite rukom na šećeru tako da se donja strana dobro uvalja u šećer. Položite ih na papir za pečenje sa pošećerenom stranom dole (drugu stranu ostavljamo slobodnu da je premažemo sa malo istopljenog putera, mada mislim da bi ovaj korak mogao i da se izostavi, jer je lisnato testo dosta masno samo po sebi. Ukoliko ne koristite puter utisnite ih i sa druge strane u šećer).
Otopite kašiku putera i premažite ih četkicom. I onda pospite sa još malo belog šećera od gore.
Pecite 15ak minuta dok cimet ne zamiriše i dok keksići ne postanu zlatno-žute boje.
Prijatno <3
No comments:
Post a Comment