Izgleda kao lubenica, ima ukus kao lubenica, ali nije lubenica :)
Čuveni američki shotovi od želea, ali na prefinjen način.
Koliko god da ih napravite za žurku, neće biti dovoljno, tražiće se jedan više, govorim iz iskustva:)
Lubenicu izblendirajte i sok procedite u šerpu, tu dodajte šolju hladne vode, šećer, sok 1 limete iseckanu nanu i želatin. Sačekajte da želatin nabubri i onda polako zagrevajte dok se ne otopi. Nikako ne sme da prokuva, samo da se zagreje.
Dodajte rum i kiselu vodu.
Isecite limete po dužini na polovine i izvadite meso, možete ga iskoristiti za neki drugi recept.
Izvadite komadiće nane. Napunite polovine limete sa smesom i stavite u frižider na par sati dok ne očvrsne. Pred služenje ga isecite na kriške.
Živeli:)
Za svoj rodjendan sam napravila malo drugačiju varijantu, sa pomorandžama, koja je bila potpuni hit.
Čuveni američki shotovi od želea, ali na prefinjen način.
Koliko god da ih napravite za žurku, neće biti dovoljno, tražiće se jedan više, govorim iz iskustva:)
Sastojci:
- 100 gr lubenice
- 1 šolja hladne vode
- 2 kesice želatina u crvenoj boji (ili dodajte jestivu boju ako imate bezbojan želatin)
- 50 gr žutog šećera
- 10ak listića nane
- 1 šolja kisele vode
- 5 čašica belog ruma
- 6 limeta
Lubenicu izblendirajte i sok procedite u šerpu, tu dodajte šolju hladne vode, šećer, sok 1 limete iseckanu nanu i želatin. Sačekajte da želatin nabubri i onda polako zagrevajte dok se ne otopi. Nikako ne sme da prokuva, samo da se zagreje.
Dodajte rum i kiselu vodu.
Isecite limete po dužini na polovine i izvadite meso, možete ga iskoristiti za neki drugi recept.
Izvadite komadiće nane. Napunite polovine limete sa smesom i stavite u frižider na par sati dok ne očvrsne. Pred služenje ga isecite na kriške.
Živeli:)
Za svoj rodjendan sam napravila malo drugačiju varijantu, sa pomorandžama, koja je bila potpuni hit.
Fenomenalno je! Sigurno cu probati :)
ReplyDelete:) Hvala, toplo preporučujem
ReplyDeleteoriginalna ideja . Super za neka veća slavlja , naročito leti osvežava.
ReplyDelete