23.7.13

Nana u crnoj čokoladi

Po meni je ovaj recept potpuno revolucionaran. Zahteva 5 minuta vašeg vremena, a dobijete fasntastično suptilan desert, elegantan način da završite dinner party, sopstvene After eight čokoladice i originalan toping za sladoled. Divno.


Sastojci:

  • 1 red kvalitetne crne čokolade
  • 10ak listova nane
Izaberite najveće i najlepše listiće nane i operite ih u posudi sa vodom. Direktan mlaz bi mogao da ih ošteti. Onda ih dobro prosušite tapkajući ih papirnim ubrusima.

Otopite čokoladu. Ima više metoda, ja sam radila u mikrotalasnoj, nekako mi se pokazalo kao najbezbednija varijanta. Ako nemate mikrotalasnu onda je najbolje da je istopite na pari. Potreban vam je jedan veći sud sa kipućom vodom i druga posuda koja neće biti u kontaktu sa tom vodom, samo će direktno od gore biti izložena toj pari. Budite nežni i strpljivi sa čokoladom, stvari vrlo lako mogu da krenu po zlu.


Kada je čokolada otopljena uzmite listiće nane za drškice i kašičicom ih prelivajte čokoladom tako da 3/4 lista bude prekriveno. Odložite ih na papir za pečenje i stavite u zamrzivač do služenja. Jako brzo krenu da se tope na sobnoj temperaturi, stoga ih služite pravo iz frižidera i to na rashlađenom tanjiru.

Prijatno :)

No comments:

Post a Comment