13.8.13

Blogeri se igraju, a lepo je i ostalima

Veliki sam zaljubljenik u hranu i sam proces kuvanja i to mi je bio podstrek da napravim ovaj blog. Dugo je bio tajna, krila sam ga od najbližih, malo sam se stidela i nisam baš sigurna šta sam time želela da postignem.
Gledala sam bez treptanja brojne domaće blogove sa savršenim fotografijama i preukusnom (sigurna sam) hranom kao neki ekskluzivni klub zatvorenog tipa kome nikad neću pripadati, dok se nije pojavila Sanja sa bloga Ultimativni sastojak i poželela mi toplu dobrodošlicu sa ovom slatkom igricom

"Moj zadatak u ovoj igri je da, takođe nominujem 11 blogera, koji imaju manje od 200 pratilaca, premda ima blogova koji bi po svom sadržaju zaslužili mnogo veći broj pratilaca.
Oni blogeri, koje  budem nominovala, će takođe dobiti mojih 11 pitanja na koja će odgovoriti na svojim blogovima, a zatim će dalje nominovati novih 11 blogera, osim onog koji je njih nominovao i novonominovanim blogerima će postaviti svoja pitanja."
.

Jako mi je drago što ću putem ovog malog upitnika moći da se predstavim ovog divnoj zajednici čiji sam novi član :)

1. Da li učestvujete u humanitarnim akcijama i kojim ?
Ponekad mislim da je to sve što radim. Bavim se jogom i ona nas uči da služimo druge, koliko god da je to u našoj moći. Držim besplatne radionice joge za decu na nekoliko lokacija, vrlo često i besplatne časove za odrasle. Takođe, za vreme praznika, pravim kolače za narodnu kuhinju. Zapravo kad razmislim, vrlo mali broj stvari koje radim mi se plaća, ali nekako sam sigurna da kada nesebično dajemo, novac sam nađe način da dođe do nas:)
2. Da li imate prave prijatelje i šta cenite kod njih ?
 Ponekad umem da budem malo teške naravi i onda se ljutim na svoje prijatelje i sumnjam u njihovu 'pravost', ali se onda desi neka situacija gde se oni stvore potpuno neočekivano i pokažu koliko zapravo stvarno jesu pravi. Cenim što preprike samo ojačaju naše prijateljstvo i što me osećaju i znaju bolje nego što ja to mislim.
3. Najdraža  knjiga recepata ?
Velika knjiga kolača i Narodni kuvar
4. Kulinarska katastrofa koju biste rado zaboravili ?
Svako malo mi se desi poneka. Otkrila sam kad god sam loše raspoložena kuvanje pomaže, ali ishod bude uglavnom bljak, kao da to svoje neraspoloženje izbacim kroz ono što pravim. Poslednja veća je bio Tarte Tatin od praziluka kome sam se toliko radovala koji se pretvorio u kuvani luk na mokrom testu.
 
jedan od neuspeha

5. Koja vam je omiljena kulinarska TV emisija ?
Jel se sećate ono dve debeljuškaste francuskinje koje su kuvale svako jutro na BK TV? E pa ta.
6. Omiljena torta ?
Jel se računa cheesecake? :)
7. Koliko često koristite fondan ?
Nikad.
8. Šta je presudno za dobrog kulinara - genetika , talenat ili iskustvo ?
Ljubav i istrajnost.
9. Vaši prvi kulinarski počeci i prvo jelo ?
Dok su moji roditelji bili na poslu ja bih ostajala sa bakom koja je bila prava domaćica i stalno sam s njom bila u kuhinju. Moje prvo samostalno jelo sam napravila sa nekih 10ak godina kad je tata doneo iz lova fazana, kog sam celog skuvala u crvenom vinu i napravila lovačke knedle od  hleba. Nisam sigurna da bih to sad umela :)
10. Da li vaša okolina odobrava i prati vaš hobi - blog i kulinarstvo?
Društvo je oduševljeno, roditelji onako. Nije im jasno što sam završavala tolike škole da bih bila samo, citiram, kuvarica.
11. Koliko vodite računa o zdravoj ishrani, koji pravac vam se svidja i koliki je uticaj tradicije ?
Baš se trudim da zdravo jedem i vegetarijanac sam. Možda ste primetili da na blogu nema recepata sa mesom.Međutim, kad sam prestala da jedem meso, koje mi je bila omiljena kulinarska inspiracija, prebacila sam se na spremanje kolača, koje pre nisam uopšte jela. U početku sam ih samo pravila za druge i odoljevala im, međutim malo sam poklekla i tu i tamo im se malo previše prepustim.


Moja pitanja su:
1. Koje vam je najomiljeniji sastojak za kuvanje?
2. Da li vam je kuliranska inspiracija veća kada ste dobro ili loše raspoloženi?
3. Za koga najviše volite da kuvate?
4. Slatko ili slano?
5. Koliko vremena provodite dnevno na internetu?
6. Koji vam je najdraži restoran i zašto?
7. Da li volite da putujete i koja vam je do sad najdraža destinacija?
8. Čega se plašite?
9. Koji momenat je bio odlučujuć za pokretanje bloga?
10. Kako ste se odlučili za ime vašeg bloga?
11. Šta biste želeli da čitaoci vašeg bloga znaju o vama?

A blogeri i blogovi koje bih želela da pozovem da učestvuju (opet uz Sanjinu pomoć) su:
 

10 comments:

 1. Sorry,nisam videla. Ti ćeš biti u sledećem postu :)

  ReplyDelete
 2. :) Sad sam pročitala kako te ne oduševljavaju baš ove igrice, a mi nagrnuli. Raduje me što ipak učestvuješ:)

  ReplyDelete
 3. super si se snašla :D I mene kritikuju zbog kuvanja , nisi sama. Ja to gledam drugačije . Ko kuva taj zdravije živi i vodi računa o svom zdravlju . Hvala na odogovorima :*

  ReplyDelete
 4. Praviš kolače za narodnu kuhinju za praznike...baš dobar način da pomogneš radeći nešto što voliš Za koju kuhinju si to radila, na koji način si ponudila usluge? Možda da se pridružimo...baš si me inspirisala...

  ReplyDelete
 5. Draga Sanja, hvala puno tebi na pozivu :*

  Draga Mirjana, par jogina je stupilo u kontakt sa volonterskim servisom opštine Stari grad tako da su dobili informaciju o akciji koja je bila pokrenuta - snabdevanje narodne kuhinje u Solunskoj kolačima prilikom većih praznika. To su bili ljudi koji nisu u mogućnosti da sebi priušte takve stvari i ideja je bila da im se pokaže na taj način da je nekome stalo. Mnogo je bilo slatko:) Rado ću vas sve obavestiti kad čujem za sledeću sličnu akciju:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sjajno, obavesti me nekako. Dobar nacin da spojis nesto sto volis da radis sa necim dobrim i korisnim za one kojima je potrebno malo solidarnosti i pomoci.

   Delete
 6. Hvala sto si mislila na mene ali trenutno nemam interneta jer sam usred selidbe sad otisla kod tetke i navratila da vidim sta ima na blogu.
  Trenutno nemogu da se igram,izvini.

  ReplyDelete
 7. Lidija, vratila sam se sa putovanja... kad sve procitam javljam se... soon...

  ReplyDelete
 8. Izvini,upravo sam se vratila sa putovanja. Daj par dana da se vratim u normalu i procitam o cemu se rad, pa se javljam opet !

  ReplyDelete
 9. Draga Lidija, hvala ti puno na pozivu, ali sam u zadnje vreme veoma zauzeta. Nadam se skorijem druzenju. Veliki pozdrav!

  ReplyDelete