Još jedna epizoda iz plavi patlidžan serije:)
Namažite izdubljene polovine maslinovim uljem i stavite u rernu na prečku najbližu gornjem grejaču i pecite 10ak minuta, dok ne omekša.
Zagrejte maslinovo ulje, dodajte mu kockice mesa patlidžana i pržite dok ne dobiju zlatnu boju, potom dodajte beli i crni luk i nastavite da prižite na tihoj vatri dok crni luk ne omekša. Skinite sa vatre, umešajte so i biber po ukusu, paradajz i iseckanu nanu. Napunite izdubljene polovine patlidžana prekrijte vatrostalni sud aluminijumskom folijom i pecite 20ak minuta, potom sklonite foliju, dodajte sir i pecite još 10 minuta.
Prijatno :)
Sastojci (za jednu osobu)
- 1 patlidžan
- 1 veći crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 veći paradajz
- 100 gr belog sira
- 2 listića nane
- so
- biber
- maslinovo ulje
Namažite izdubljene polovine maslinovim uljem i stavite u rernu na prečku najbližu gornjem grejaču i pecite 10ak minuta, dok ne omekša.
Zagrejte maslinovo ulje, dodajte mu kockice mesa patlidžana i pržite dok ne dobiju zlatnu boju, potom dodajte beli i crni luk i nastavite da prižite na tihoj vatri dok crni luk ne omekša. Skinite sa vatre, umešajte so i biber po ukusu, paradajz i iseckanu nanu. Napunite izdubljene polovine patlidžana prekrijte vatrostalni sud aluminijumskom folijom i pecite 20ak minuta, potom sklonite foliju, dodajte sir i pecite još 10 minuta.
Prijatno :)
Njam!
ReplyDeleteVala baš :)
ReplyDeleteizvrstan prijedlog za jedan bezmesni ručak...
ReplyDeleteHvala Snježana:) Meni su inače svi ručkovi bezmesni, tako da moram da budem maštovita :)
ReplyDelete