6.8.13

Punjeni patlidžan

Još jedna epizoda iz plavi patlidžan serije:)



Sastojci (za jednu osobu)

  • 1 patlidžan
  • 1 veći crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 veći paradajz
  • 100 gr belog sira
  • 2 listića nane
  • so 
  • biber
  • maslinovo ulje
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Patlidžan presecite uzduž na pola i pažljivo ga izdubite. Ja sam kombinovala kašičicu i manji nož. Meso patližana isecte na male kockice, posolite i ostavite pola sata da pusti vodu. Izdubljene patlidžena takođe posolite i stavite isečenim delom na dole na papirni ubrus. U međuvremenu sitno iseckajte crni luk, beli luk, paradajz i nanu. Savet - ako nemate svežu nanu, a imate kesicu sa čajem od nane, jednostavno otvorite kesicu i sadržinu iskoristite kao suvi začin.

Namažite izdubljene polovine maslinovim uljem i stavite u rernu na prečku najbližu gornjem grejaču i pecite 10ak minuta, dok ne omekša.


Zagrejte maslinovo ulje, dodajte mu kockice mesa patlidžana i pržite dok ne dobiju zlatnu boju, potom dodajte beli i crni luk i nastavite da prižite na tihoj vatri dok crni luk ne omekša. Skinite sa vatre, umešajte so i biber po ukusu, paradajz i iseckanu nanu. Napunite izdubljene polovine patlidžana prekrijte vatrostalni sud aluminijumskom folijom i pecite 20ak minuta, potom sklonite foliju, dodajte sir i pecite još 10 minuta.

Prijatno :)

4 comments:

  1. izvrstan prijedlog za jedan bezmesni ručak...

    ReplyDelete
  2. Hvala Snježana:) Meni su inače svi ručkovi bezmesni, tako da moram da budem maštovita :)

    ReplyDelete