Malo drugačije špagete:)
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Za 200 gr špageta potrebno vam je 2l vode. Vodu posolite i sačekajte da proključa pa ubacite testeninu. Kuvajte otprilike 7 minuta, da pasta ostane čvrsta. Properite hladnom vodom i dobro procedite. Možete je čak i utapkati papirnim ubrusima jer je potrebno da pasta bude potpuno suva. Dodajte suve začine, so, biber, papriku, bosiljak.
Pleh za mafine podmažite maslinovim uljem. Navijanjem špageta na viljušku oblikujte gnezdašca koja ćete premestiti u pleh. Pecite na 200 stepeni na gornjoj prečki 15ak minuta. Špagete bi trebalo da postanu krckave. Onda izvadite, stavite u svako kašiku paradajz sosa, polovinu trougla sira i preko jaje. Jaje posebno razbijte u činiju i iz činije ga prespite u gnezdašce, tako ćete imati bolju kontrolu.
Vratite u rernu i na 180 stepeni pecite još 15 minuta.
Prijatno:)
Sastojci: (za 6 korpica)
- 200 gr špageta
- pola šolje paradajz sosa
- 6 jaja
- 3 trouglića zdenka sira
- so
- biber
- bosiljak
- aleva paprika
- maslinovo ulje
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Za 200 gr špageta potrebno vam je 2l vode. Vodu posolite i sačekajte da proključa pa ubacite testeninu. Kuvajte otprilike 7 minuta, da pasta ostane čvrsta. Properite hladnom vodom i dobro procedite. Možete je čak i utapkati papirnim ubrusima jer je potrebno da pasta bude potpuno suva. Dodajte suve začine, so, biber, papriku, bosiljak.
Pleh za mafine podmažite maslinovim uljem. Navijanjem špageta na viljušku oblikujte gnezdašca koja ćete premestiti u pleh. Pecite na 200 stepeni na gornjoj prečki 15ak minuta. Špagete bi trebalo da postanu krckave. Onda izvadite, stavite u svako kašiku paradajz sosa, polovinu trougla sira i preko jaje. Jaje posebno razbijte u činiju i iz činije ga prespite u gnezdašce, tako ćete imati bolju kontrolu.
Vratite u rernu i na 180 stepeni pecite još 15 minuta.
Prijatno:)
No comments:
Post a Comment