I dalje uporno nastavljam sa zdravom ishranom i sa svojim zrnastim doručcima. Eksperimentišem sa različitim pahuljicama, prošle nedelje sam koristila raž, a ove nedelje je na redu ječam. Iskreno, nisam baš u mogućnosti da osetim preveliku razliku u ukusu, samo sam primetila da je raž nekako najžilavija. Nedavno sam čula da Japanci smatraju ječam najzdravijom žitaricom. Ja Japancima verujem, i evo jednog recepta u to ime :)
Sastojci: (za jednu porciju)
- 1 šolja ječmenih pahuljica ( ili bilo kojih drugih)
- 200 ml tople vode
- 1 prepuna kašika miso paste
- malo maslinovog ulja
po želji
- malo crnog luka, sitno iseckanog
- pola crvene paprike iseckane na kolutiće
Zagrejte dublji tiganj i stavite par kapi maslinovog ulja, kada se zagreje stavite pahuljice i na srednjoj vatri ih tostirajte, povremeno mešajući dok ne počnu da menjaju boju i lepo zamirišu. Sklonite sa vatre i dodajte vodu. Kada pahuljice potpuno upiju vodu u posebnoj činijici pomešajte kašiku pahuljica i miso pastu pa to dodajte ostatku pahuljica.
Iseckajte luk i papriku i umešajte ih.
Prijatno :)
No comments:
Post a Comment