16.8.13

Pečene kruške sa plavim sirom

Obožavam ovako nedefinisana jela. Ne znam u koju kategoriju bih ovo svrstala.Toplo predjelo? Desert? Salata? Prilog? Sve zajedno? Lepota ovako nesvrstanog jela jeste u širokoj mogućnosti upotrebe. Stvarno mogu da zamislim ove lepe kruškice kao predjelo u nekom fensi restoranu. Isto tako ih  vidim i iseckane na četvrtine u nekoj lepoj salati. A tako su slatke i aromatične da bez problema mogu da prodju kao desert u nekom francuskom restoranu. Mislim da su super za prilike kada hoćete malo da se pravite važni kad vam dolaze prijatelji na večeru ili kada jednostavno hoćete da častite sebe nečim lepim i neobičnim, jer znate šta, zaslužili ste:)



Sastojci: (za dve osobe)


  • 2 kruške
  • malo maslinovog ulja
  • 2 kašike meda 
  • so
  • biber
  • malo suvog timjana (ako nemate, nema veze)
  • 100 gr plavog sira
  • 50 gr pečenih badema

Kruške operite i isecite uzduž na polovine. Izdubite deo sa košticama. Prelijte ih sa malo ulja, medom, posolite, pobiberite i dodajte malo timjana. Stavite ih u rernu na 200 stepeni na 30ak minuta, dok kruške ne omekšaju. Onda ih izvadte iz rerne i izmrvite sir preko njih i vratite u rernu na 10ak minuta, dok se sir ne istopi. Izadite iz rerne i pospite krupno seckanim pečenim bademima. Služite toplo.

Prijatno :)

3 comments:

  1. Ovo je savrseno! mmmmm!

    ReplyDelete
  2. Anonymous23/3/14

    Fantastičan recept! Ja sam još stavila i pršutu ispod plavog sira :)

    ReplyDelete