Obožavam ovako nedefinisana jela. Ne znam u koju kategoriju bih ovo svrstala.Toplo predjelo? Desert? Salata? Prilog? Sve zajedno? Lepota ovako nesvrstanog jela jeste u širokoj mogućnosti upotrebe. Stvarno mogu da zamislim ove lepe kruškice kao predjelo u nekom fensi restoranu. Isto tako ih vidim i iseckane na četvrtine u nekoj lepoj salati. A tako su slatke i aromatične da bez problema mogu da prodju kao desert u nekom francuskom restoranu. Mislim da su super za prilike kada hoćete malo da se pravite važni kad vam dolaze prijatelji na večeru ili kada jednostavno hoćete da častite sebe nečim lepim i neobičnim, jer znate šta, zaslužili ste:)
Sastojci: (za dve osobe)
- 2 kruške
- malo maslinovog ulja
- 2 kašike meda
- so
- biber
- malo suvog timjana (ako nemate, nema veze)
- 100 gr plavog sira
- 50 gr pečenih badema
Prijatno :)
Ovo je savrseno! mmmmm!
ReplyDeleteHvala Nevena :)
DeleteFantastičan recept! Ja sam još stavila i pršutu ispod plavog sira :)
ReplyDelete