14.8.13

Lassi od grilovanih breskvi i djumbira

Dok se blogeri igraju, ja nastavljam sa odom svojoj omiljenoj voćki :)
 


Sastojci: (za jednu osobu)

  • 2 breskve
  • malo maslinovog ulja 
  • 100 ml jogurta
  • 2 kašike sitno izrendanog djumbira
  • 2 kašike meda
  • 1 šaka pistaća

Breskve dobro operite, presecite na pola i izvadite košticu. Premažite ivice i unutrašnjost maslinovim uljem i stavite na topli tiganj sa isečenom stranom dole i grilujte na laganoj vatri dok breskve ne počnu da se karamelizuju i menjaju boju. Onda ih okrenite i pecite jos par minuta sa druge strane.
Ovo naravno nije neophodan korak, ali toooooliko menja profil ukusa breskve. Probajte:)

Sa sve korom breskve ubacite u blender i dodajte jogurt, djumbir i med. Prelijte u čašu.

Krupno iseckajte pistaće i stavite ih kao dekoraciju.

Iskreno, kad sam čitala recept koji me je inspirisao da ovo napravim, bila sam u fazonu "Jao, e, koliko mrzim bezrazložne dekoracije." ali sam ipak stavila ove pistaće jer kao zelena lepo ide sa narandžastom i lepo je za fotografiju. I onda sam probala, i ta krckavost pistaća se pomešala sa glatkim, gustim napitkom i ja sam bila u raju. Onda sam naseckala još punu šaku i ubacila je unutra:) Dakle pistaći o-ba-ve-zno :)

Prijatno :)


5 comments:

  1. Ne može biti loše... :)

    ReplyDelete
  2. Deluje mi ukusnoooo, pistace obozavam tako da cu ovo zabeleziti.

    ReplyDelete
  3. Anonymous21/8/13

    home made ;)
    http://tinypic.com/view.php?pic=33kx7yq&s=5
    pozdrav peđa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Divno Peđa:) Hvala na poverenju:)
      Nadam se da je bilo ukusno.

      Delete
    2. Anonymous3/9/13

      kako bih ti rekao, hvalim se na sve strane :))

      Delete