15.12.13

Brownie pudding

Please scroll down for the recipe in English

Annie's Eats je prvi food blog u koji sam se zaljubila. Pala sam na njene karamele sa morskom solju, na njenu ljubav prema čokoladi, tutorijal za pravljene domaćih korneta i na bele tačkice koje prekrivaju njen sajt. 

Ovu divotu sam pravila već 2 puta. Iskreno, ni jednom nije izgledalo isto kao ono što je ona napravila, ali me je ukusom podsećalo na Mississippi mud pie koju sam jela u Americi i koja mi se urezala duboko duboko u svaku poru. Dok sam je jela osećala sam miris reke Misisipi, vlagu u vazduhu, videla topao osmeh nasmejane i okruglaste crnkinje, sa maramom na glavi, kako uz pesmu pravi ovaj kolač. Nekako kao da sam bila kod kuće.

Sočno je, meko, puterasto, dekadentno, topi se u ustima i jede na kašičicu... Zapravo nema nikakve veze sa brownijima... sem ukusa, samo što je otprilike milion puta bolje. Kao da je ceo kolač napravljen od centra lava cake-a.

Ja sam naravno čačkala recept, a Annien, originalan, možete naći ovde.

 

Sastojci: za 2 kalupa 

(ukupno 4 porcije) * Možete staviti zajedno i u jedan veći kalup

  •  125 gr putera
  •  3/4 šolje šećera
  •  3 jaja
  •  2 kašičice nes kafe razmućene sa par kapi tople vode (nije obavezno, ali kafa ističe ukus čokolade)
  •  1 kašičica vanilin ekstrakta
  •  pola šolje kakaa
  •  4 ravne kašike brašna
  •  prstohvat soli

Istopite puter i ostavite sa strane da se prohladi. Jaja mikserom umutite sa šećerom dok smesa ne postane bledo žuta i penasta. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao i so pa sve vreme lagano muteći dodajte jajima. Potom dodajte vanilu i nes kafu, a onda i lagano deo po deo sipajte puter. Kratko mutite mikserom tek sa se sastojci sjedine i prespite u kalupe. 

Zagrejte rernu na 150 stepeni i u veći vatrostalni sud sipajte toplu vodu toliko da dođe do polovine kalupa. U ovim kalupima bilo je potrebno nešto manje od 30 minuta za pečenje. Ukoliko celu smesu stavljate u jednu posudu pecite 45. Centar će i dalje izgledati tečno kada ih izvadite iz rerne, ali ne brinite, to nam je i cilj.

Prijatno:)

Brownie pudding

 

Annie's Eats is a first food blog that I have ever fallen in love with. She got me with her sea salt taffies, her love towards chocolate, her sugar cones tutorial and the white polka dots that are covering her blog.

This buttery, chocolatey, melt in your mouth goodness is out of this world.

I have made a few tiny changes but you can find her original recipe here.

 

Ingredients for 2 heart shaped ramekins (4 servings)

  •  125 gr of butter
  •  3/4 cups of sugar
  •  3 eggs
  •  2 tsp of instant coffee dissolved in a few drops of water
  •  1 tsp of vanilla extract
  •  1/2 cup of cocoa
  •  4 flat tbsp of flour
  •  a pinch of salt

Melt the butter and leave aside to cool of for a bit. Beat the eggs and sugar until the mixture becomes light yellow and frothy. In another bowl combite the flour, cocoa powder and salt and add bit by bit to the eggs mixing the whole time. Than add vanilla and coffee. Mix for a bit, then add the butter slowly. Mix for a few moments until it comes together and pour it into the slightly buttered ramekins.

Preheat the oven to 150 C/ 325 F and in a deep oven proof dish add hot tap water, enough to get to the middle of the ramekins. Bake for 30 minutes. If you are baking the whole mixture in one big dish bake for 45 mins.

Enjoy:)

2 comments:

  1. Na sjajan si nas blog uputila, bas ti hvala...njam, njam su ti ova srdašca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno je sve preslatko kod nje na blogu.. a srdašca...toliko su divna..:)
      Hvala:)

      Delete