Please scroll down for the recipe in English
Stvarno ne znam kako da nazovem ovaj post. S jedne strane ovo je super jednostavan i po sastojcima vrlo običan keks. A sa druge strane njegov ukus je toliko poseban i fantastično elegantan. Ne znam, sve što mogu da uradim jeste da najtoplije i najiskrenije preporučim da ih probate i da pri tome kupite jak i kvalitetan kakao, jer je on on apsolutno presudan za celu priču. Ja kakao kupujem u Biošpajzu jer oni imaju neki prefantastični Ganex kakao uvezen iz Gane.
Recept sam preuzela od svoje super talentovane drugarice i napravila minimalne promene.
Sastojci: (šolja - 250 ml)
- 1 ½ šolja belog brašna
- prstohvat soli
- 1/2 šolje kakaa
- 1 šolja smeđeg šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 120 gr putera
- 4 kašike mleka
- 2 kašike meda
Umutite
kremasto puter i šećer. Dodajte sve druge sastojke, ostavljajući mleko i
med za kraj. Sve sjedinite u testo i rashladiti ga 30 minuta u
frižideru.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Rashlađeno testo rastanjite između dva papira za pečenje do debljine od 5 mm. Kalupima isecite testo i viljuškom napravite rupice i pecite keks na plehu prekrivenom papirom za pečenje 15-20 minuta. Ostavite ga da se potpuno ohladi nakon pečenja kako bi postao čvrst.
Prijatno:)
Very special cocoa cookies
Ingredients:
- 1 ½ cups all purpose flour
- a pinch of salt
- 1 cup sugar
- 1/2 cups dark cocoa
- 1 teaspoon of baking powder
- 120 gr of butter
- 4 tablespoons of milk
- 2 tablespoons of honey
Mix together the butter and the sugar. Add all other ingredients leaving the milk and honey for the end. Combine everything into a dough and chill it in a fridge for a half an hour.
Heat up the oven to 180 degrees C. Roll out the chilled dough between two sheets of baking paper to a 5mm thickness. Cut it out with cookie molds, move them into a baking tray lined with baking paper and bake them for 15-20 minutes. Let them cool completely so that they would become firm.
Enjoy:)
Nije mi bas jasno iz recepta koliko ide secera a koliko kakaa inace izgledaju veoma dobro.
ReplyDeleteLici na mene da zaboravim glavni sastojak :) hvala na ostrom oku i na komplimentu, ispravljeno :)
Delete