Pre nešto manje od godinu dana sam na okupljanju food bloggera upoznala jednu pravu dušicu, damu sa bloga Mimi's Kingdom i odmah je pao dogovor za razmenu recepata, pa sam brzo posle toga za nju skockala ove burgere. Meni su bili potpuno divni, pa sam odlučila da i sama objavim ovaj recept jer je divno lagan i letnji.
Sastojci:
- 400 gr različitih vrsta pasulja (ja sam koristila šareni i braon pasulj)
- 100 gr prezli + još malo za posipanje
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika semena korijandera
- 1 čen belog luka
- 1 manja glavica crvenog luka
- 10ak listića peršuna
- 2 kašike limunovog soka
- so, biber i čili po ukusu
- aleva paprika
- lepinja, avokado, paradajz, crveni luk i kisela pavlaka za serviranje
Pasulj može da bude iz konzerve. Ako ga
sami spremate, natopite ga noć pre spremanja u vodi, ujutru promenite
vodu i kuvajte dok zrno ne postane meko (oko sat vremena, ali zavisi od
vrste pasulja). Procedite i prebacite u blender. Dodajte prezle,
maslinovo ulje, korijander, peršun, beli i crni luk. Izmiksajte dok
smesa ne postane glatka. Probajte i dodajte so, biber i čili po ukusu.
Ako imate utisak da je smesa previše retka dodajte još malo prezli.
Oblikujte kuglice i spljoštite ih na radnoj površini koju ste posuli prezlama i alevom paprikom.
Ispržite na malo maslinovog ulja na srednjoj vatri 3-4 minuta s jedne i 3-4 minuta sa druge strane.
Lepinju premažite kiselom pavlakom,
poslažite avokado na avokado stavite pljeskavice i još malo kisele
pavlake i par kolutića crvenog luka.
Prijatno
No comments:
Post a Comment