6.7.15

Meksički vege burgeri

Pre nešto manje od godinu dana sam na okupljanju food bloggera upoznala jednu pravu dušicu, damu sa bloga Mimi's Kingdom i odmah je pao dogovor za razmenu recepata, pa sam brzo posle toga za nju skockala ove burgere. Meni su bili potpuno divni, pa sam odlučila da i sama objavim ovaj recept jer je divno lagan i letnji.






 
Sastojci:
  •  400 gr različitih vrsta pasulja (ja sam koristila šareni i braon pasulj)
  • 100 gr prezli + još malo za posipanje
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika semena korijandera
  • 1 čen belog luka
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 10ak listića peršuna
  • 2 kašike limunovog soka
  • so, biber i čili po ukusu
  • aleva paprika
  • lepinja, avokado, paradajz, crveni luk i kisela pavlaka za serviranje

Pasulj može da bude iz konzerve. Ako ga sami spremate, natopite ga noć pre spremanja u vodi, ujutru promenite vodu i kuvajte dok zrno ne postane meko (oko sat vremena, ali zavisi od vrste pasulja). Procedite i prebacite u blender. Dodajte prezle, maslinovo ulje, korijander, peršun, beli i crni luk. Izmiksajte dok smesa ne postane glatka. Probajte i dodajte so, biber i čili po ukusu. Ako imate utisak da je smesa previše retka dodajte još malo prezli.
Oblikujte kuglice i spljoštite ih na radnoj površini koju ste posuli prezlama i alevom paprikom.
Ispržite na malo maslinovog ulja na srednjoj vatri  3-4 minuta s jedne i 3-4 minuta sa druge strane.
Lepinju premažite kiselom pavlakom, poslažite avokado na avokado stavite pljeskavice i još malo kisele pavlake i par kolutića crvenog luka.
Prijatno :)                           

No comments:

Post a Comment