Please scroll down for the recipe in English
Ponekad mi je baš teško da budem pozitivna i vesela, a iz nekog razloga to sebi namećem kao neki imperativ i umišljam da je kraj sveta ako ne uspem. I sad sedim ovde i čekam pozitivnost da nadođe ne bih li napisala ovaj post. Ali neće.
Da je došla rekla bih vam da je ovo stari američki kolač iz 60ih, da je gotovo zaboravljen i to potpuno nepravedno. Takođe, da sam uspela da se oraspoložim rekla bih vam da je ovo bio omiljeni kolač Nensi i Ronald Regana i da u originalu idu jabuke, ali da ja ipak verujem da su breskve bolje.
To bih vam sve rekla. Ali ne danas. Tako da evo vam uvaj preukusni letnji kolač i breskva boje sunca da vam osunča dan, a ja ću to uraditi neki drugi put.
Sastojci:
- 5 bresaka
- 2 šolje prezli
- 75 gr putera
- 6 kašika smeđeg šećera
Operite breskve i iseckajte ih na tanje kriške. Istopite puter. U većooj činiji pomeštajte istopljeni puter, prezle i šećer. Na dno dublje vatrostalne posude poređajte pola breskvi. Pospite ih sa polovinom prezli. Pa poređajte i drugu polovinu breskvi i pospite sa preostalim prezlama. Pecite na 200 stepeni prekriveno aluminijumskom folijom 20 minuta. Skinite foliju i pecite još 20 minuta da gornji sloj porumeni.
Servirajte toplo sa kuglom sladoleda od vanile i par listića bosiljka.
Prijatno :)
Peach Brown Betty
Ingredients:
- 5 peaches
- 2 cups breadcrumbs
- 1/3 cup of butter
- 6 tbsp packed brown sugar
Preheat the oven to 200 degrees.
Wash the peaches and slice them into thin slices. Melt the butter. Combine the breadcrumbs, melted butter, sugar and the peaches. Spread half of the peach slices evenly in the prepared dish. Sprinkle
evenly with half of the crumb mixture. Spread the remaining peach slices
evenly over the crumbs. Sprinkle with the remaining crumb mixture.
Cover
the dish with aluminum foil. Bake for 20 minutes, then uncover and bake
until the topping is golden brown, about 20 minutes more.
Spoon the warm Brown Betty into bowls, top each with a scoop of ice cream or a drizzle of cream, and serve.
Enjoy:)
Ovo mora da je preukusno!
ReplyDeleteSigurna sam da je odličan kolač :)
ReplyDeleteApsolutno preukusno, nema baš ni jednog razloga da ne probate svi :)
ReplyDeleteizgleda fantastično :)
ReplyDeleteGreat blogg I enjoyed reading
ReplyDelete