Please scroll down for the recipe in English
Sastojci:
- 3 šolje svežeg spanaća
- ¼ šolje svežih listova peršuna
- ½ šolje oraha
- ½ šolje parmezana
- 3 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Stavite sve sastojke u blender i izmiksajte. Probajte smesu i dodajte so i biber po ukusu. Neka bude za nijansu slanije jer će pasta svakako ublažiti ukus. Skuvajte jedno pakovanje paste po izboru prema uputstvima. Kada je pasta kuvana procedite je, dodajte pasti sos i dobro izmešajte da pasta bude ravnomerno prekrivena. Na suvom tiganju blago prepecite orahe koje ste prethodno krupno iseckali. Pri serviranju pospite pastu orasima i dodatnim parmezanom.
Prijatno :)
Spinach pesto pasta
Ingredients:
- 3 cups fresh spinach leaves
- ¼ cup fresh parsley leaves
- ½ cup walnuts, toasted
- ½ cup parmesan cheese
- 3 garlic cloves
- 2 tbsps olive oil
- Salt and pepper to taste
Place all ingredients into food
processor and process to a fine paste.
Taste and adjust seasoning.
Boil a packet of pasta according to
instructions. When cooked and drained add the pesto into the pot with pasta and
toss it until the pasta is fully coated.
Serve with some extra parmesan
cheese.
Odlično, nisam do sad pravila moraću da probam mada malo strpim zbog oksalata u spanaću.
ReplyDeletenije mi bas najjasniji recept u vezi oraha.treba ih blendirati ili iseckati i proprziti?ili pola blendirati,pola proprziti?i da li moze bez parmezana?da bude 100% biljno.ili sta staviti umesto parmezana?
ReplyDeleteOdlično izgledaju! Super recept! :)
ReplyDelete