22.8.13

Fortune cookies - Kolačići sreće

Ma da li ste ikada pomislli da ovo može da bude vaših ruku delo? Ni ja.
Delkatni, hrskavi, tanani kolačići sreće sa personalizovanim porukama za vaše društvo, porodicu, najmilije.
Oduševljena sam. Consider my mind blown.
Prekul završetak obroka i presladak poklon:) Zamislite samo lica vaših prijatelja kad u ovim kolačićima nađu poruku napisanu baš za njih:)

 

Sastojci (za 15ak komada)

  • 2 belanca
  • ½ kašičice vanilin ekstrakta
  • ½ kašičice arome vanile
  • 3 kašike neutralnog ulja
  • 3 kašike vode
  • 8 kašika brašna
  • 1 ½ kašičica gustina
  • prstohvat soli
  • 8 kašika kristal šećera
Iseckajte papiriće i na njima napišite poruke po želji.
Zagrejte rernu na 200 i pripremite pleh obložen papirom za pečenje.
Ulupajte belance sa vodom, uljem i aromama dok ne postane penasto. Dodajte brašno, gustin, so i šećer. Mutite žicom za mućenje sve dok se ne sjedini i postane glatko i svilenkasto.
Za jedan kolač je potrebna jedna kašika smese koju ćete sipati na papir za pečenje i razmazati u obliku kruga ne većeg o 10 cm.
Predlažem da, dok se ne izveštite pravite po 2-3 komada jer moraju brzo da se oblikuju dok se ne stvrdnu.
Stavite u rernu na 5-6 minuta i izvadite kada primetite da su ivice dobile braonkastu boju.Na sredinu stavite porukicu, presavijte na pola i onda preko ruba čaše presavijte po sredini. Kako bi zadržali oblik stavite ih u pleh za mafine. Čim se ohlade spremni su za jelo.

Prijatno:)


* Toplo preporučujem da koristite rukavice, ja i dalje ne osećam vrhove svojih prstiju.
* Ako je veliki stepen vlažnosti u vazduhu može da se desi da ostanu mekani, u tom slučaju kada ih oblikujete i stavite u pleh za mafine, preh ubacite na par minuta na 100 stepeni, kada se ohlade biće hrskavi.



8 comments:

  1. Uh, odušeljena sam. Tagujem recept i čekam prvo okupljanje društva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I jaaaa:) Hvala Irena i čekam utiske:)

      Delete
    2. btw, svi nesto spominjete kako tagujete recepte. Jel to isto sto i bukmarkovati?:) nova sam:)

      Delete
  2. Anonymous23/8/13

    Svaka čast, Lidija!

    ReplyDelete
  3. Divna ideja i izvedba! :)

    ReplyDelete