18.8.13

Pikantni čips od jabuka

Stvarno ne verujem u one priče da zdrave stvari mogu da budu podjednako ukusne kao one nezdrave i poprilično me nervira kad to neko tvrdi. Ali ovaj čips je priča za sebe. Zaista sam imala utisak da grickam neki junk food i imala povremene napade griže savesti, dok se ne bih setila da - hej, ja zapravo jedem pečene jabuke.


Znam da objavljujući još jedan zdrav recept rizikujem da ostanem bez i jednog čitaoca, ali ovaj napad zravlja je, sigurna sam, krakoročan, i ubrzo ću se vratiti slasnim, masnim, grešnim slatkim i slanim dekadencijama. Samo još malkice obećavam:)

 

Sastojci: (za dve osobe)

  • 4 jabuke
  • 2 kašike meda
  • 4 kašike vode
  • čili u prahu
Jabuke isecite najtanje moguće, ja sam koristila super secka, i poređajte ih na papir za pečenje koji ste postavili na pleh. Pomešajte med i vodu i premažite preko jabuka. Pospite čilijem po želji. Stavite u rernu zagrejanu na 120 stepeni na otprilike sat vremena. Možete stavite više plehova odjedno. Meni je otprilike jedna jabuka zauzimala jedan pleh. Čips je gotov kada jabuke promene boju i ivice počnu da im se uvijaju. Rerne su različite tako da predlažem da povremeno bacite pogled na situaciju. Kada se malo prohlade skinite ih sa papira jer će se u suprotnom zalepiti. Uživajte.

Prijatno:)

6 comments:

  1. Što je ovo zanimljivo...pa još sa čilijemmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Probaj, mislim da bi bez čilija bila super zanimacija za klince:)

      Delete
  2. Ovo je sjajno!!!
    Inače, i ja sebe tako tešim, kad napravim nešto mnoooogooo zdravo :) da je ukusno kao i ono manje zdravo. A onda uzmem komad domaćeg hleba i baš uživam... :)

    ReplyDelete
  3. Pa mene si ovim receptom dobila kao citaoca (:
    Moracu da probam ovo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. To mi je baš drago, hvala Milana :)
      Javi utiske:)

      Delete
  4. Meni je čips od jabuke, ali i drugog voća i povrća, super stvar! Sviđa mi se ova ljutkasta varijanta! Nego, nisam uopće razmišljala da sa zdravim receptima gubimo čitatelje :/ Ipak se nadam da nas ima sve više koji nastojimo pronaći i zdravije varijante nekih jela i time obogatiti prehranu pa ćemo, ako ništa drugo, čitati jedni druge međusobno :) stavljam te u favoritse i čitamo se uskoro ;) pozdrav iz Zagreba, Iva

    ReplyDelete