3.7.13

Spontani čizkejk na brzaka

Pravila sam veliki čizkejk drugarici za rođendan i ostalo mi je nesto krem sira i slatka pavlake pa sam odlučila da iskoristim to. Nije mi bilo do neke velike petljancije, jer sam pre toga imala mini apokalipsu sa spomenutom tortom. I tako su nastali ovi preslatki zalogajčići koji su bili apsolutni hit.

Umutila sam pavlaku, dodala sir i sok pola limuna, malo sećera i dobila super krem sa aromom limuna. Nije mi se bas mesilo testo za osnovu pa sam kupila one gotove osnove na Kaleniću, skoro su neutralne, tako da sam u same korpice dodala malo meda, naređala nesto borovnica, prekrila kremom i stavila malinicu na vrh. I eto, slatke male tortice za ukupno 15 minuta. Divno.


A sad evo ozbiljnog recepta:

Sastojci:

250 ml slatke pavlake
50 gr krem sira
sok pola limuna
prah šećera po želji
malo meda
borovnice i maline po želji
kupovne korpice


Umutite slatku pavlaku malo preko granice šlaga, da počne da se razdvaja i postane baš gusta, onda ručno umutiti krem sir, limun i šećer. Krem je gotov.

Spremite sve korpice i u svaku stavite po pola kašike meda, ovo sam uradila jer su korpice neutralne, a ja sam želela da dodam malo slatkoće zbog kiselog krema i osvežavajućeg voća.

Dodajte po nekoliko borovnica u korpicu i preko stavite krem. Ukoliko nemate kesu za dekorisanje možete koristiti običnu kesu za frižider kojoj ćete odseći vrh.

Preko stavite po jednu malinicu,

I gotovo. Uživancija, prelep desert za 15 minuta.

Prijatno :)

No comments:

Post a Comment