15.7.13

Mohito od lubenice u kori od limete

Izgleda kao lubenica, ima ukus kao lubenica, ali nije lubenica  :)
Čuveni američki shotovi od želea, ali na prefinjen način.
Koliko god da ih napravite za žurku, neće biti dovoljno, tražiće se jedan više, govorim iz iskustva:)


Sastojci:

  • 100 gr lubenice
  • 1 šolja hladne vode
  • 2 kesice želatina u crvenoj boji (ili dodajte jestivu boju ako imate bezbojan želatin)
  • 50 gr žutog šećera
  • 10ak listića nane
  • 1 šolja kisele vode
  • 5 čašica belog ruma
  • 6 limeta

Lubenicu izblendirajte i sok procedite u šerpu, tu dodajte šolju hladne vode, šećer, sok 1 limete iseckanu nanu i želatin. Sačekajte da želatin nabubri i onda polako zagrevajte dok se ne otopi. Nikako ne sme da prokuva, samo da se zagreje.

Dodajte rum i kiselu vodu.


Isecite limete po dužini na polovine i izvadite meso, možete ga iskoristiti za neki drugi recept.
Izvadite komadiće nane. Napunite polovine limete sa smesom  i stavite u frižider na par sati dok ne očvrsne. Pred služenje ga isecite na kriške.

Živeli:)


Za svoj rodjendan sam napravila malo drugačiju varijantu, sa pomorandžama, koja je bila potpuni hit.


3 comments:

  1. Fenomenalno je! Sigurno cu probati :)

    ReplyDelete
  2. :) Hvala, toplo preporučujem

    ReplyDelete
  3. originalna ideja . Super za neka veća slavlja , naročito leti osvežava.

    ReplyDelete